over vegaline

vegaline is de bijnaam van aline ploeg (1973). aline heeft een grafisch ontwerpbureau, groener gras. naast een passie voor grafisch ontwerpen, houdt ze zich bezig met dierenrechten en is ze vrijwilliger bij dierenbelangen. op haar tiende besloot ze geen dieren meer te eten. op haar zestiende voerde ze voor het eerst actie. rond haar achttiende werd ze veganist. aline vindt het heerlijk om veganistisch te koken. sinds haar bezoek aan californië, wil ze het liefst zo vaak mogelijk terug. maar toch, thuis met lieve poes loesje is het allerfijnst.

Advertenties

16 responses to “over vegaline”

  1. Sjak Planthof says :

    Ik ben redacteur bij De Ster, Zondagnieuws en Maaspost en hoorde van de postercampagne.
    Kun je me bellen?
    043-4077490/06-36162218

    groet,
    Sjak Planthof

  2. Nicole says :

    hallo Aline

    Naar welke natuurwinkel ga jij in Maastricht

    Gr. Nicole

    • vegaline says :

      hoi nicole, ga naar 3 verschillende natuurwinkels in maastricht. in de buurt van het station ligt ‘de natuurwinkel’. mooie winkel. de ‘estafette’ in de rechtstraat vind ik ook een fijne winkel en is elke dag tot 19 u open. erg handig. en ik ga ook weleens naar de natuurwinkel aan het tongerseplein. deze is het kleinst en heeft geen groenten, maar heeft soms wel weer andere producten in koeling en vriezer. alle 3 de winkels hebben een iets verschillend assortiment. groetjes, aline

  3. Cindy Hendriks says :

    Hoi Aline,
    Heb geen FB meer,dus maar even zo contact met jou gezocht:na bijna 2 1/2 vegetariër te zijn,heb ik nu besloten om veganistisch te eten,hoewel ik heel soms nog wel eens iets eet waar helaas,zo bleek later,wel nog iets van melk o.i.d. inzat….Nu maak ik veel wokschotels,ovenschotels enzo maar het lastigste vind ik het als ik aardappelen en groente eet.Voorheen lag daar een vleesvervanger bij,maar daar zit dus ook vaak sporen van ei enzo in.Wat eet jij daar dan nog bij?Want nu doe ik er vaak gebakken champignons bij,maar alleen vult dat bij mij niet.Graag zou ik willen weten wat een echte prof daar dan bij eet hahahahaha.Groetjes Cindy

    • vegaline says :

      hoi cindy,

      ik hou er bij de aankoop van producten geen rekening mee dat er sporen inzitten. dat lijkt me erg onnodig, aangezien er in dit product dus geen ei/melk verwerkt zit, maar er in de fabriek wel producten met dit ingredient wordt gemaakt. deze info is naar mijn idee meer bedoeld voor mensen die een allergie hebben en er dus ziek van kunnen worden.

      ik eet overigens niet heel vaak vleesvervangers. vind het af en toe lekker om een burger te eten, die koop ik in de natuurwinkel. in bami en nasi doe ik tofu. meestal gewoon die witte blok die ik vooraf marineer met sojasaus, sesamolie, knoflook, sambal. blokjes van ongeveer 1 cm die ik vervolgens beetje knapperig bak. vind ik heerlijk! ik koop ook weleens de voorgekruide tofu bij albert heijn, die doe ik in roerbakschotels, maar ook bijvoorbeeld door de stamppot. vega gehakt (ook vegan te koop in supermarkt) gebruik in in ovenschotels.

      heb je hier iets aan?

      als je meer vragen hebt, weet je met te vinden!

      groetjes,

      aline

  4. selinavans says :

    Hai Aline, ik ben je tegen gekomen in het blad Happi food en las het artikel. Hartstikke leuk, maar waar ik zelf nog blijer van werd is dat wij uit de zelfde plaats komen. Ik ben me pas sinds kort aan het verdiepen in “anders” eten. Waar ik voornamelijk tegen aan loop is dat er hier erg weinig biologische produkten te verkrijgen zijn. Mijn vraag is, waar doe jij zoal je boodschappen?

    vele groetjes Selina

    • vegaline says :

      hoi selina,

      wat leuk dat je mijn artikel in happifood hebt gelezen! en wat toevallig dat je ook in heerlen woont. ik probeer zoveel mogelijk biologisch te eten, maar let er vooral op dat de producten die ik eet plantaardig zijn. het prijsverschil tussen biologische en reguliere groenten is vaak zo groot, dat mijn portemonee het helaas niet toelaat biologisch te kopen. mijn dagelijkse boodschappen doe ik vooral bij albert heijn en natuurwinkel erica. ga af en toe naar aken, omdat daar een aantal natuurwinkels zijn met een ruimer aanbod. brood koop ik bij de bakker in de geleenstraat. dat is bijna allemaal plantaardig en ze hebben ook een heel lekker biologisch brood, van een of ander amerikaans graan.

      ben laatst bij ‘eet-idee’ op heerlerbaan geweest, dat viel mee een beetje tegen.

      als je nog vragen hebt, hoor ik dat heel graag!

      groetjes,

      aline

  5. Anne uit Maastricht says :

    Beste Aline,
    Ook ik lees je artikel zojuist in de happi food.Mooi geschreven!ik eet al zeker 5 jaar vegetarisch en koop veel biologische producten of soya producten. Meestal doe ik mijn boodschappen bij de Albert Heijn en op de markt ga ik groente en fruit halen. Ik ben bewust en daar voel ik me goed bij. Heel mooi hoe je andere mensen laat kennis maken met je levensstijl en hen bewust maakt. Top! Daar mag iedereen een voorbeeld aan nemen.

    • vegaline says :

      hoi anne,

      dankje voor je leuke bericht.

      gelukkig gaan mensen steeds bewuster om met voeding. tenminste, een deel van de mensen. maar er is tegelijkertijd nog een lange weg te gaan.

      ook aan jou kunnen mensen een voorbeeld nemen, jouw manier van leven!

      groetjes,
      aline

  6. Sandra says :

    Hoi Aline! Vorig jaar las ik een stukje over jou en je moeder in de Mijn Geheim. Mede hierdoor ben ik, na meer dan 20 jaar vegetarisch te hebben gegeten, veganistisch gaan leven. Ik dacht dat veganisme voor mij niet haalbaar zou zijn, dus stopte ik negatieve gedachten over zuivel en eieren diep weg. Maar door te lezen dat een “heel gewoon uitziende, normaal levende” vrouw, van mijn leeftijd veganist is, raakte ik ervan overtuigd dat ik het ook kon! Nu zag ik je weer in de Happifood en wil ik je bedanken, want ik ben heel blij dat ik deze stap gemaakt heb, ik voel me heel goed, veganist zijn past helemaal bij wie ik ben, daar ben ik nu achtergekomen.
    Groetjes, Sandra

  7. Sophie33 says :

    Hallo,

    Je hebt een leuke blog hier. Ik ben geen vegan maar eet, drink & bak vegan 5x/week & ik blog hierover ook! 🙂

    Groetjes van een foodie uit Mechelen!

  8. mittagpause says :

    hoi alina,

    ik las even je weedburger-beoordeling. je schrijft onder meer “…in limburg gaat dat niet gebeuren…”. ik ben vaak in venlo en ik vind het erg moeilijk vegetarisch te eten en vegan is bijna onmogelijk. zijn limburgers niet geinteresseerd aan zoiets, hoe zijn je ervaringen? (vegane kookcursussen?…hahaha..)

    groetjes
    klaus

    p.s. gave blog!!

  9. ray simoen says :

    Annaline,
    Ruim een jaar geleden heb ik je geInterviewd voor de kookrubriek Chez moi van de Limburgse kranten. Ik heb een vraag aan je. Mogelijk kun je me bellen, ray simoen 0651669058

  10. Katuya says :

    Dag Alina,

    Ik ben vrijwilliger bij EVA vzw en zou je graag een vraag stellen ivm je recepten. Kan ik je via email contacteren?

    Alvast bedankt!
    Groetjes,
    Katuya

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: