zó lekker, zelf vegan baileys maken

op veler verzoek; de vegan baileys die ik deze week maakte. wát een lekker drankje. en heel eenvoudig om te maken!

voor ongeveer 700 ml baileys heb je nodig:

250 ml vegan slagroom (ik kocht die van schlagfix), 1 blikje gecondenseerde kokosmelk, 2 zakjes oplosespresso (ik gebruikte die van nescafé), vanille uit een vanillepeul (of ongeveer 1/2 theelepel vanille extract), 1 eetlepel cacaopoeder, 1 eetlepel water, 250 ml ierse whiskey, plantaardige melk om het drankje wat dunner te maken (ik gebruikte kokos-rijstmelk).

doe de slagroom en de gecondenseerde melk met de vanille in een grote kom en roer alles los met een garde. meng in een apart bakje de oplosespresso en de cacaopoeder met een beetje water tot een papje. voeg de whiskey en het papje toe aan het slagroommengsel. zelf even proeven of er nog iets bij moet. nadat de baileys een tijdje in de koelkast had gestaan, was hij erg dik. ik heb hem daarom verdund met wat kokos-rijstmelk.

geniet ervan!

 

Tags:

Over vegaline

dierenrechten. dierenleed. vegetarisme. veganisme. dieren helpen. bio-industrie. bont-industrie. dierproeven. amusement met dieren. dierenbelangen. grafisch ontwerper. koken.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: