zomerse gnocchi

IMG_0120

dit recept kwam ik ooit in allerhande tegen; op de grana padano die er over gestrooid werd in het recept, was het recept vegan. gisteren kwam vriendin maud eten; tijd om allerlei lekkere gerechten te maken. waaronder zomerse gnocchi.

 

 

wat heb je nodig?

ongeveer 4 eetlepels olijfolie

1 eetlepel balsamicoazijn

250 gram cherrytomaatjes aan de tak (AH)

500 gram aardappelgnocchi (AH)

bakje tuinbonen uit de koeling (ook bij AH. je kunt ook tuinbonen uit de vriezer gebruiken)

1 biologische citroen

handje verse basilicumblaadjes, in reepjes

 

verwarm je oven op 180 graden. doe de tomaten in een ovenschaal en meng er 2 eetlepels, de azijn, peper en zout door. rooster de tomaten 30 minuten in de oven. kook de gnocchi volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking, bij die van mij was dat 2 minuten. verhit de olijfolie en bak de gnocchi 10 minuten. doe er na 4 minuten de tuinbonen bij. rasp de gewaste biologische citroen erboven. pers de citroen uit. doe de gnocchi met tuinbonen in een schaal en schep er het vocht van de tomaten en het citroensap doorheen. doe er ook de basilicum doorheen. leg de tomaatjes erop. sprenkel er eventueel nog wat extra verge olijfolie overheen. enjoy!

 

About vegaline

dierenrechten. dierenleed. vegetarisme. veganisme. dieren helpen. bio-industrie. bont-industrie. dierproeven. amusement met dieren. dierenbelangen. grafisch ontwerper. koken.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers op de volgende wijze: