havermout, mmm

2014-03-15 08.24.54-1

jaren geleden dacht ik altijd aan vroeger, als ik aan havermout dacht. hoe mijn ouders de havermout met een vork met de warme melk mixten, en er een dikke brei ontstond.

inmiddels eet ik weer een paar keer per week havermout. omdat het lekker is, én gezond.

in een pannetje verwarm ik 0,5 liter plantaardige melk (heb al allerlei soorten geprobeerd – soja-, amandel-, hazelnoot-, spelt-, havermelk – allemaal lekker) met een kardemonpeul, een half kaneelstokje en een eetlepel kokosbloesemsuiker. als de melk kookt roer je er zo’n 50 gram havermout door en laat je het 10 minuten zachtjes koken, met de deskel op de pan. roer af en toe even. laat de pap vervolgens nog ongeveer een kwartiertje staan. haal de kardemonpeul en het kaneelstokje eruit. eet er fruit op!

een goed begin van de dag, of een heerlijke lunch!

About vegaline

dierenrechten. dierenleed. vegetarisme. veganisme. dieren helpen. bio-industrie. bont-industrie. dierproeven. amusement met dieren. dierenbelangen. grafisch ontwerper. koken.

2 responses to “havermout, mmm”

  1. Jenneke van Genechten says :

    Heb je ook ervaring met overnight oats? Ik vind die minder lekker, maar misschien heb jij tips! xxx

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers op de volgende wijze: