mmwah. de dutch weedburger

IMG_0733

het moét het perfecte product zijn, dacht ik altijd. de dutch weedburger, een innovatieve, 100% plantaardige burger met zeewier. bewezen is dat zeewier hoogwaardige eiwitten, vitamine en mineralen bevat.

op facebook en twitter zie ik regelmatig lovende kritieken voorbij komen, kon niet wachten er eindelijk eens zelf mijn tanden in te zetten. in limburg gaat dat niet gebeuren. toen ik onlangs bij arq in rotterdam ging eten, wist ik meteen wat ik wilde eten. eindelijk was het zover!

ik heb hem niet opgegeten, de dutch weedburger. het aardige personeel van arq bood heel vriendelijk aan me de halve  burger in een doggiebag mee naar huis te geven. ik kón hem echter niet opeten, omdat ik hem niet lekker vond.

positief vind ik dat het geen structuur is die me doet denken aan vlees, in tegenstelling tot veel recensies die ik lees. echter, de grauwe kleur en de kleverige, zachte structuur past voor mij ook niet bij een burger. het groene broodje, dat haar kleur te danken heeft aan de zeewier die erin zit, maakt het niet beter. het broodje vind ik, net als de burger, niet erg aantrekkelijk uitzien. daarnaast vind ik ook hiervan de structuur niet fijn. plakkerig en sompig.

het voelt vreemd, dat de dutch weedburger zulke mooie recensies krijgt, terwijl mijn ervaring met de burger negatief is. het kan het moment geweest zijn, de bereiding. geen idee. uiteindelijk is mijn mening subjectief. heb je de burger nog niet gehad, dan zal ik je zeker aanraden hem te bestellen. misschien moet ik ‘m ook nog een keer een kans geven.

Over vegaline

dierenrechten. dierenleed. vegetarisme. veganisme. dieren helpen. bio-industrie. bont-industrie. dierproeven. amusement met dieren. dierenbelangen. grafisch ontwerper. koken.

2 Reacties op “mmwah. de dutch weedburger”

  1. Martine zegt :

    Jammer dat het tegenviel. Ik lees (op facebook) wel vaker reacties van mensen die de burger niet lekker vinden. Ik ben zelf ook geen enorme fan, maar ik vind hem wel okay voor af en toe. Mijn vriend vind de burger helemaal geweldig. Smaken verschillen 🙂

  2. veggieleven zegt :

    heb hem nog steeds niet kunnen proeven. maar ben wel benieuwd!
    jammer dat het tegenviel, want deze burger wordt wel heel grootschalig gepromoot denk ik?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: