getest! plantaardige kaas ‘violife’

violife originalkaas. dat is zo’n product dat veel veganisten ‘missen’. we missen het natuurlijk niet echt omdat we weten wat er vooraf is gegaan aan een stukje kaas, maar zouden wel graag een plantaardig alternatief zien. en dat is er inmiddels! heb in de loop der jaren verschillende kazen geproefd en er springen er toch wel een paar uit. zoals de kaas ‘violife’ van viotros, die ik onlangs mocht proeven.

het eerste pluspunt; de verpakking. als grafisch ontwerpen word ik erg blij van het subtiele witte draadje, waarmee de verpakkingen zijn afgewerkt. en er staan leuke recepten aan de binnenkant van de wikkel!

violife is geschikt voor iedereen. positief aan het veganistische product is dat het naast vrij zijn van dierlijke ingredienten, ook geen soja, palmolie en gluten bevat. ik begon met de ‘original’-versie. het product eerst puur IMG_6374 IMG_6347geproefd. de stuctuur is net wat anders dan ‘echte’ kaas, zoals de meeste plantaardige kazen, maar de smaak is erg goed. hoewel ik al heel veel jaren geen kaas meer heb gegeten, vind ik dat violife een echte kaassmaak heeft. ik mocht van vegan mission ook de ‘with herbs’ en ‘with tomato & basil’ proberen. ook prima producten, al houd ik persoonlijk niet zo van kaas met een extra smaakje. gesmolten vind ik deze varianten beter dan gewoon op brood.

zeker een kaas om te proberen!

met dank aan de plantaardige webshop ‘vegan mission’ (‘ieder wezen heeft het recht om van het leven te genieten, dat wil zeggen zijn leven ongestoord te kunnen leven’) , die me het product liet proeven. ze hebben een prachtige site met vegan producten, die vind je hier.

Over vegaline

dierenrechten. dierenleed. vegetarisme. veganisme. dieren helpen. bio-industrie. bont-industrie. dierproeven. amusement met dieren. dierenbelangen. grafisch ontwerper. koken.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: