zo lekker kookt de flexitarier

Schermafbeelding 2013-04-10 om 10.26.50mijn droom: de hele wereld veganist. niet alleen emotioneel bekeken, maar vooral rationeel lijkt me dit de beste oplossing voor het behoud van onze aarde. gelukkig sta ik met beide benen op de grond en weet ik dat het in dit leven niet meer gaat gebeuren, het verwezenlijken van deze droom. wat niet wil zeggen dat ik mijn best zal blijven doen plantaardig eten te promoten. dat ben ik verplicht, aan mezelf en de mensen en dieren om me heen. en het is geen opoffering! sterker nog; ik word er gelukkig van dat voor mijn hebzucht niemand hoeft te lijden én dat ik toch elke dag heerlijk eet.

over het concept ‘de flexitarier’ had ik aanvankelijk mijn twijfels. logisch, als erg principele veganist. inmiddels ben ik blij met elke stap vooruit. iemand die ervoor kiest bewuster te gaan leven, geweldig.

van veel mensen hoor ik dat ze het nog moeilijk vinden te bedenken wat ze zullen maken op een vlees- en visloze dag. gelukkig zijn er al heel veel vega kookboeken en schenken ook de magazines van supermarkten tegenwoordig aandacht aan vegetarisch eten. daarnaast komt ‘de flexitarier’ met een e-kookboek, dat je gratis kunt downloaden! een boek met mooie recepten én nuttige informatie.

een mooi initiatief, dat ik graag ondersteun.

//

“ik verzeker je in elk geval één ding. je zult vis en vlees niet missen. geen seconde!”

pierre wind, ambassadeur ‘natuur&milieu’ in ‘zó lekker kookt de flexitarier’

//

het boek downloaden kan hier. veel kookplezier.

Advertenties

About vegaline

dierenrechten. dierenleed. vegetarisme. veganisme. dieren helpen. bio-industrie. bont-industrie. dierproeven. amusement met dieren. dierenbelangen. grafisch ontwerper. koken.

4 responses to “zo lekker kookt de flexitarier”

 1. marga says :

  Hoi ,ik ben marga en eet al jaren geen vlees.Ik eet wel vegetatische vlees ,maar ik hoor zoveel over vegetarische vlees wat betreft de e-nummers die er in zitten.Kan jij mij daar meer over vertelllen. groetjes

  • vegaline says :

   hoi marga,

   dank voor je bericht.

   er zitten inderdaad e-nummers in veel vleesvervangers. echter, de hoeveelheid die je hiermee binnenkrijgt, is volgens mij niet schadelijk voor je. sowieso zijn niet alle e-nummers schadelijk voor je gezondheid. heb laatst eens gekeken naar wat er in sommige producten wordt toegevoegd. zag dat bijvoorbeeld fallafal wordt opgevuld met houtsnippers. dat klinkt erg raar, maar volgens mij kan het voor je gezondheid weinig kwaad.

   ik denk dat het over het algemeen goed is om te letten op e-nummers en de mate waarin slechte nummers in je voeding zitten, maar dat doe je welllicht al. in veel klant -en-klare pakjes en sausjes zitten e-nummers die schadelijk voor je zijn.

   wat meer info vind je op de site van bijvoorbeeld foodwatch:
   http://foodwatch.nl/onze_campagnes/e_nummers/index_nl.html?gclid=CMzC1PmO1LYCFdDJtAodv0IA2g

   dit is overigens een interessant boekje, wel schokkend hoor, als je ziet wat er in ons eten zit:
   http://www.bol.com/nl/p/wat-zit-er-in-uw-eten/1001004005600642/

   hopelijk heb je hier iets aan.

   groetjes,

   aline

 2. Neline says :

  Hoi Aline,

  In de Happi food las ik dat je naarstig op zoek bent naar een recept van een christoffeltaart. Helaas… Dat kan ik je niet geven. Wel heb ik een heel goed recept voor een veganistische chocolade mousse. Misschien kan dat een begin zijn?
  Zeventien jaar geleden logeerde ik een aantal dagen in de leukste veganistische B&B van Schotland, Taigh na Mara, die jammergenoeg inmiddels niet meer bestaat. De eigenaar had zelf een geweldig kookboek uitgegeven, waar ik nog steeds graag uit kook. Een van de gerechten is de orgasmic chocolate mousse. De hoeveelheden en gewichten moet je zelf even omrekenen
  Nodig:
  Chocolate 6oz
  Orange juice 2 fl oz
  Firm silken tofu 8 oz
  Muscovado sugar 2 oz
  Vegan margarine 4 oz
  Dates or apricots 1 oz
  Whisky 1 fl. oz
  Cointreau 1 shot

  Melt chocolate in the orange juice, either in a microwave or for two minutes in a saucepan on medium heat. Mix all other ingredients together in a blender then add the melted chocolate whilst blending. Chill for at least 3 hours overnight.

  Misschien is de hoeveelheid drank voor een taart wat overdreven. Dit zou je natuurlijk kunnen aanpassen.
  Hopelijk kun je er wat mee!

  • vegaline says :

   hoi neline,

   wat leuk! ik denk dat het maken van een christoffeltaart plantaardig niet kan, omdat er zoveel opgeklopt ei inzit. en er voor ei in die toepassing volgens mij geen alternatief is.

   die mousse klinkt geweldig, erg benieuwd. eens kijken of ik hem komend weekend kan maken. en anders snel een keertje. kan hem zeker ook toepassen in een taart, daar ga ik eens over nadenken.

   dank voor je recept!

   groetjes,

   aline

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: