heerlijk, snelle linzen/kikkererwten/spinaziesoep

gisteren kocht ik een zak spinazie, deze groente had ik al heel lang niet gegeten en zag er in de supermarkt heerlijk uit. zou thuis wel zien wat ik ermee zou gaan maken. onderweg dacht ik aan een pasta met spinazie, iets met tahoe en rijst óf soep. aangezien ik het met vrienden deze week had over de consumpie van koolhydraten en ik daar een beetje op wil gaan letten, werd het een heerlijke snelle soep gisteren.

in kokosolie (deze was al pittig gekruid met rode peper, kreeg ik gratis bij een pot ‘gewone’ kokosolie) heb ik een gesnipperd uitje gefruit. tijdens het fruiten heb ik er een theelepel kerrie, wat versgemalen zwarte peper en 2 theelepels droge koriander bijgedaan. hier heb ik vervolgens een liter water en 2 biologische bouillonblokjes (ik vind de blokjes van zonnatura het lekkerst, die koop ik bij plus supermarkt) aan toegevoegd. daarna heb ik er een paar handjes spinazie, een blikje linzen en een blikje kikkererwten bijgedaan. ik vond de soep nét niet genoeg gevuld, dus heb er nog wat spinazie bijgedaan. vervolgens leek het me een goed idee er tomatenpuree door te doen, daarvan heb ik er dus nog 2 kleine blikjes doorheen geroerd. aangezien alles al gaar is, even goed doorwarmen, zodat de bouillonblokjes smelten. klaar! een heerlijk, snel & supergezond soepje.

eens kijken wat ik vandaag met de overgebleven spinazie maak, mmm.

IMG_1062

Over vegaline

dierenrechten. dierenleed. vegetarisme. veganisme. dieren helpen. bio-industrie. bont-industrie. dierproeven. amusement met dieren. dierenbelangen. grafisch ontwerper. koken.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: