ik als held

IMG_0792

een aantal weken geleden kreeg ik de vraag om in de ‘helpers & helden-week’ van basisschool ‘duizendpoot’ in geleen te spreken als dierenactivist. natuurlijk leek me dat erg leuk en heb ik toegezegd. het leek me geweldig om voor kinderen te spreken die de leeftijd hebben waarop ik zelf vegetariër werd.

vandaag was het zover.

vanmorgen heb ik voor zo’n 40 leerlingen gesproken over mijn werk als dierenactivist. wat een mooie ochtend!

natuurlijk houden alle leerlingen veel van dieren, als ik vraag hoe het met hun liefde voor dieren gesteld is. het was heel fijn om te horen dat ze graag een bijdrage willen leveren aan een beter dierenwelzijn.

in mijn verhaal stelde ik een aantal vragen. daarna liet ik zien tegen welke vormen van dierenleed ik strijd: de bio-industrie, bont, dierproeven, amusement met dieren… over bont en dierproeven vertelde ik in het kort. de leerlingen vonden erg schokkend om te horen dat er dierproeven worden gedaan op levende dieren, onder andere op honden en apen. daarnaast wisten veel kinderen niet dat veel bontkragen zijn gemaakt van wasbeerhondjes, honden en katten.

omdat ik zelf het meest intensief strijd tegen de bio-industrie, heb ik hier was langer over gesproken. het was geweldig te ervaren dat de kinderen wisten wat een vegetariër en zelfs een veganist was!

tot slot gaf ik een aantal tips om dierenwelzijn te verbeteren. kinderen kunnen ervoor kiezen vegetarisch of veganistisch te eten, een paar dagen per week of zelfs de hele week. ze kunnen ervoor kiezen geen echt bont te dragen en geen circus te bezoeken waar dieren in optreden. daarnaast kunnen ze zelf een spreekbeurt houden over dierenleed. net zoals ik, 30 jaar geleden.

na mijn verhaal was het tijd om vragen te beantwoorden. veel kinderen vertelden over hun eigen huisdieren. daarnaast moesten jassen gecontroleerd worden; echt bont of niet? helaas hadden 2 jassen een échte bontkraag van (wasbeer)hond.

omdat ik toch wel een beetje beroemd ben (had foto’s van mezelf in de krant, op L1 en tv limburg laten zien), was het op het einde van de lezing tijd voor het uitdelen van handtekeningen. fijn hoor, om je eens zoooo beroemd te voelen.

ik vind het geweldig dat de leerlingen de komende dagen voor een beter dierenwelzijn aan de slag gaan. ze gaan klusjes doen voor ouders, opa & oma, buren. hiermee zamelen ze geld in, dat aan dierenbescherming limburg wordt gedoneerd.

denise & alle leerlingen, dankjewel voor de fijne ochtend.

IMG_0812

Advertenties

About vegaline

dierenrechten. dierenleed. vegetarisme. veganisme. dieren helpen. bio-industrie. bont-industrie. dierproeven. amusement met dieren. dierenbelangen. grafisch ontwerper. koken.

2 responses to “ik als held”

 1. Denise en de kinderen van groep 5 says :

  Beste Aline,

  We zitten hier nu samen in de klas en hebben je bericht op je blog gelezen. We vonden het leuk dat je er was en dat je ook vragen van kinderen hebt beantwoord. We zijn al druk bezig met de klusjes. Er zijn zelfs een aantal kinderen die geen vlees meer hebben gegeten sinds vrijdag of met hun ouders hebben afgesproken wat minder vlees te gaan eten. Goed he?
  Bedankt dat je er was. We vonden het geweldig!

  groetjes,
  de kinderen van groep 5

  • vegaline says :

   hoi allemaal,

   wat leuk om van jullie te horen!

   vond het ook echt leuk om er te zijn. fijn om te horen dat de kinderen er echt bewust mee bezig zijn. blij mee!

   misschien tot donderdag, mail ik nog over.

   veel groetjes,

   aline

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: