appelcake met kaneel&gember

 

 

 

 

 

 

 

onlangs heb ik een plantaardig ayurvedisch kookboek gekocht, staan erg lekkere gerechten in! zoals deze, een appelcake. erg lekker én erg gemakkelijk om te maken.

dit heb je nodig voor 1 cake:

/ 150 g extra verge kokosolie

/ 150 g rietsuiker (het boek vermeldt kokosbloesemsuiker, die had ik niet in huis)

/ 200 g (spelt)bloem

/ 2 theelepels bakpoeder

/ 2 theelepels gemberpoeder

/ 200 g (provamel) soyayoghurt

/ 1 à 2 appels

/ kaneelpoeder

/ amandelsnippers

verwarm de oven op 180 graden celcius. meng de suiker, het bakpoeder, de bloem en het gemberpoeder door elkaar. smelt de kokosboter en voeg toe aan het bloemmengsel. meng tot een glad beslag. roer er vervolgens de soysyoghurt doorheen. maak de appels schoon, snij in schijfjes en strooi er kaneel over. doe bakpapier in een bakvorm, ik heb een vierkante springvorm gebruikt. doe het beslag in de vorm. verdeel de appelschijfjes er trapsgewijs over. strooi er amandelsnippers over. bak de cake ongeveer 30 minuten in de oven.

Advertenties

About vegaline

dierenrechten. dierenleed. vegetarisme. veganisme. dieren helpen. bio-industrie. bont-industrie. dierproeven. amusement met dieren. dierenbelangen. grafisch ontwerper. koken.

Trackbacks / Pingbacks

  1. Wo. 5 dec: Indiaas VekoDiner in Zaal 100 - VekoLogisch - 4 december 2012

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: