godis frukt

na het eerste zakje wist ik het zeker. ‘godis frukt’ moet in het nederlands vertaald worden als ‘goddelijk fruit’. wat een lekkere snoepjes in het ikea-schap.

mijn laatste baas  herinnert me er nog af en toe aan. zo’n 11 jaar geleden kwam ik in de verleiding een winegum te eten, mét gelatine. zo’n donkerpaase, ik kon ‘m niet weerstaan. wees gerust, na die ene winegum ben ik als veganist niet meer in de verleiding gekomen. bleef wel op zoek naar plantaardige winegum en werd dus blij van de biologische ikea-snoepjes. met ingrediënten als appel, duindoorn, blauwe bessen en framboos, met kurkuma en vlier, is deze fruitgum erg bij mij in de smaak gevallen.

pas op, zo’n zakje godis frukt? zo op.
het product bevat overigens helaas wel gemodificeerd zetmeel.

 

Over vegaline

dierenrechten. dierenleed. vegetarisme. veganisme. dieren helpen. bio-industrie. bont-industrie. dierproeven. amusement met dieren. dierenbelangen. grafisch ontwerper. koken.

Een Reactie op “godis frukt”

  1. mau_. zegt :

    gemodificeerd zetmeel is niets ernstigs hoor. is gewoon zetmeel gewonnen uit aardappelen of mais, niet verwarren met ggo, dat is totaal iets anders 😉

    ik vond hier een site die het mooi uitlegt: http://www.dokterdokter.nl/gezondheid/eten-drinken/3326/etiketten-etiquette-gemodificeerd-zetmeel

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: