roti

voor 2 personen:

2 roti pannekoeken (aziatische winkel)

400 gram sperzieboontjes

rode peper

ui, gesnipperdpaprika, in repen

2 tenen knoflook

bouillonblokje

halve liter water

garam masala

kurkuma

400 gram aardappelen

beetje boter

herbamarezout

peper

halve blok tahoe

sojasaus

sambal

zonnebloemolie

schil de aardappels en kook ze gaar. stamp ze fijn met een teen uitgeperste knoflook. roer de boter erdoor en maak er een smeuige puree van. roer er een theelepel kurkuma door en breng verder op smaak met herbamarezout en peper.

snij de tahoe in smalle repen van ongeveer 2 centimeter. laat de tahoe in wat sojasaus en sambal een tijdje marineren. bak de tahoe in hete zonnebloemolie lekker knapperig.

maak de boontjes schoon en snij ze doormidden. doe wat olie in de pan en fruit de gesnipperde ui, een schoongemaakte en fijngesneden rode peper en een teen knoflook in plakjes. roep de reepjes paprika erdoor en bak ze even mee. bak een theelepel garam masala en een theelepel kurkuma mee. schep ook de sperziebonen erdoor en bak ze even mee. doe de halve liter water en het bouillonblokje erbij en kook de boontjes gaar. breng op smaak met herbamare zout.

eet er een rotipannekoek bij.

Advertenties

About vegaline

dierenrechten. dierenleed. vegetarisme. veganisme. dieren helpen. bio-industrie. bont-industrie. dierproeven. amusement met dieren. dierenbelangen. grafisch ontwerper. koken.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: