vegan cupcakes

nodig voor 12 cupcakes: 1 cup naturel sojamelk, 1 theelepel appelazijn, 3/4 cup suiker, 1/3 cup zonnebloemolie, 1 1/4 cup cup bloem, 2 theelepels kaneel, 2 theelepels vanille extract, 3/4 theelepel baking soda (heel vreemd, je kunt er ook mee poetsen. ik heb het gekocht bij een toko), 1/2 theelepel bakpoeder, 1/2 theelepel zout, vormpjes / voor de frosting: 1/2 cup margarine, 3,5 cup poedersuiker, cacaopoeder (steeds even proeven totdat je de smaak goed vindt), 1/4 cup sojamelk of sojaroom, 12 kersjes

‘cups’ is een maateenheid die in amerika wordt gebruikt. zelf heb ik maatbekertjes in deze ‘cup’maten. een veganistische vriendin bracht ze voor me mee uit amerika.  ik denk dat je ze in nederlands bij een kookwinkel kunt kopen. 1 cup is ongeveer 135 gram bloem, 200 gram suiker. 1 cups vocht is ongeveer 240 milliliter.

verwarm de oven op 180 graden. meng de sojamelk  met de appelazijn. meet de suiker, olie en vanille extract af en voeg deze ingredienten toe. roer alles goed door elkaar. meng in een ander kom de bloem, bakingsoda, bakpoeder, kaneel en zou door elkaar. doe vervolgens de natte ingredienten bij de droge ingredienten en mix goed door elkaar. het is het gemakkelijkst als je de papieren cupcake vormpjes in een metalen cupcakevorm zet, dan blijven ze mooi in vorm. vul de vormpjes voor ongeveer 2/3 met het deeg. bak de cupcakes ongeveer 20 minuten. prik met een sateprikker in een cakeje om te kijken of ze gaar zijn. maak tijdens het bakken van de cupcakes de frosting. mix de margarine en poedersuiker door elkaar. doe vervolgens de cacao naar erbij. daarna het vanille-extract en de sojamelk/room erbij en mix het tot een smeuige topping. spuit  de topping op de cupcakes en leg er een kersje bovenop!

Advertenties

About vegaline

dierenrechten. dierenleed. vegetarisme. veganisme. dieren helpen. bio-industrie. bont-industrie. dierproeven. amusement met dieren. dierenbelangen. grafisch ontwerper. koken.

4 responses to “vegan cupcakes”

  1. Inge says :

    Deze Vegan-Cupcakes ga ik maken voor oud op nieuw i.p.v. “saaie” appelflappen! Mijn vriend Rik heeft er laatst meegenomen van een vegatiersbijeenkomst in Sittard. Heerlijk vonden we ze. Nu zelf proberen! 🙂

  2. Inge says :

    Ze waren goed gelukt en heeeeel lekker! Een feestelijk “blijvertje” dit recept. Groetjes!!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: