spinaziesalade

een heerlijke salade uit het vegetarishe kookboek ‘vegeterrenean’. in mijn blog de vegan versie, dus zonder kaas.

voor 2 personen heb je nodig:

200 g spinazie, gewassen en gedroogd

75 g rucola, gewassen en gedroogd

zout naar smaak

peper naar smaak

olijfolie

rode wijnazijn

ongeveer 12 zwarte olijven (ik vind de taggio olijven van albert heijn erg lekker)

6 zongedroogde tomaten, in reepjes gesneden

ongeveer 20 kappertjes

2 tenen knoflook, in dunne plakken

verwarm 100 ml olijfolie op een laag vuur. doe hier de knoflookplakjes en kappertjes in. haal de pan van het vuur als de knoflook lichtbruin begint te worden, na een paar minuten.

schep de spinazie en rucola om met een beetje zout, olijfolie en rode wijnazijn. verdeel de salade over de borden. verdeel de lauwe dressing over de salade en verdeel de olijven en tomaten erover. bestrooi met zwarte peper en eventueel zout.

Advertenties

About vegaline

dierenrechten. dierenleed. vegetarisme. veganisme. dieren helpen. bio-industrie. bont-industrie. dierproeven. amusement met dieren. dierenbelangen. grafisch ontwerper. koken.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: