rode bietjes carpaccio

eenvoudige, maar heerlijke salade. ik gebruik hem vaak als voorgerecht.

nodig voor 4 personen:

– 6 rode bieten

– zakje rucola

– eventueel een avocado, hoeft niet

– walnoten

– lekkere olijfolie

– versgemalen peper

snijd de rode biet in heel dunne plakken en kook ze in een paar minuten gaar. verdeel de plakjes mooi over de borden. leg hierop een handje rucola. stamp de walnoten in een vijzel (of op een andere manier…) in wat kleinere stukken. verdeel deze over de salade, een klein handje vol per bord. leg hier eventueel wat plakjes avocado op. giet er een lekkere olijfolie over en bestrooi met versgemalen peper. je kunt er eventueel wat herbamare kruidenzout over doen, maar dat vind ik zelf niet nodig.

Advertenties

About vegaline

dierenrechten. dierenleed. vegetarisme. veganisme. dieren helpen. bio-industrie. bont-industrie. dierproeven. amusement met dieren. dierenbelangen. grafisch ontwerper. koken.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: