mexicaanse ‘lasagne’

nodig voor 4 personen: zonnebloemolie, pakje vegetarisch ‘gehakt’, blik kidneybonen, blik chilibonen, 2 paprika’s (in blokjes), 1 grote ui (gesnipperd), teen knolook (gesnipperd), 1 courgette (in blokjes), 150 gram ongekookte rijst, cajun kruidenmix, eventueel zout, een paar eetlepels rode saus (pastasaus of rode salsadipsaus), 4 tortilla’s

kook de rijst volgens de gebruiksaanwijzing. doe de zonnebloemolie in de pan. begin met het bakken van het vegetarische ‘gehakt’. doe hier de paprika, ui, knoflook en courgette bij. bak dit even goed. doe de kidneybonen en de chilibonen bij het gehakt. schep ook de gekookte rijst door het mengsel. breng het geheel op smaak met cajun kruidenmix en eventueel zout. leg een tortilla in een ovenschaal. beleg de tortilla met een laag van het gehakt/groente/rijst/bonen-mengsel. leg hier een tortilla op. weer een laag van het mengsel. zorg dat je een ‘taart’ hebt van 4 tortilla’s en dus 3 lagen van het mengsel. besmeer de laatste tortilla met de rode saus. als vegetarier kun je hierover een laagje kaas strooien. zet de ovenschaal 20 minuten in de oven op 200 graden. serveer de mexicaanse ‘lasagne’ met ijsbergsla met cherrytomaten en sjalotje, olie en azijn.

Advertenties

About vegaline

dierenrechten. dierenleed. vegetarisme. veganisme. dieren helpen. bio-industrie. bont-industrie. dierproeven. amusement met dieren. dierenbelangen. grafisch ontwerper. koken.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: