koolrabistamppotje

Toen ik ‘koolrabi’ hoorde in een stamppot, twijfelde ik even. Deze stamppot is echter een aanrader, heerlijk, zowel in de winter als in de zomer.

• 1 kilo kruimige aardappels • 2 koolrabi’s
• (Herbamare kruiden-) zout • (olijf)olie
• 2 bakjes gekruide roerbaktofu (à 200 gram)
• 2 eetlepels italiaanse kruiden (vers / diepvries)
• 4 trostomaten • grote klont plantaardige boter
• 75 gram waterkers • (versgemalen) peper

Snij de aardappels en koolrabi in stukken en kook ze in water met wat zout gaar. In een wok olie verhitten en de tofu knapperig bruin bakken. Kruiden erdoor scheppen. Tomaten halveren, pitjes verwijderen en vruchtvlees in reepjes snijden. Aardappels en koolrabi fijnstampen met de klont boter en op smaak brengen met (Herbamare)zout en peper, totdat er een smeuïge puree ontstaat. Schep de waterkers en de tomaat erdoor en warm de stamppot nog even goed op. De gekruide tofu over de stamppot verdelen.

De foto is gemaakt door http://www.robvanhoorn.nl

Advertenties

About vegaline

dierenrechten. dierenleed. vegetarisme. veganisme. dieren helpen. bio-industrie. bont-industrie. dierproeven. amusement met dieren. dierenbelangen. grafisch ontwerper. koken.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: